Purpose: Local Law 196 of 2017, requires Supervisors at job sites requiring a Construction Superintendent, Site Safety Coordinator or Site Safety Manager receive 62 hours of safety training by December 1, 2019. This only includes Site Safety Managers, Site Safety Coordinators, Concrete Safety Managers, Construction Superintendents and Competent Persons designated by Construction Superintendents.

 

Course Time:

July 18: 8:30AM to 5:30PM - 8HR SSM Refresher

July 19: 8:30AM to 9:30AM - 1HR Electroction

 

July 19: 9:30AM to 10:30AM - 1 HR Ergonomics

July 19: 10:45AM to 11:45AM - 1HR Protection from Sun Exposure

July 19: 11:45AM to 12:45PM - 1HR Asbestos/Lead Awareness

 

July 19: 1:15PM to 5:30PM - 4HR Supported Scaffold

 

July 26: 8:30AM to 5:30PM - 8HR Fall Prevention

 

August 1: 8:30AM to 10:30AM - 2HR Drug and Alcohol Awareness

 

August 1: 10:45AM to 12:45PM - 2HR Tool Box Talks

 

August 1: 1:15PM to 3:15PM - 2HR SSP

 

August 1: 3:30PM to 5:30PM - 2HR Pre-Task Meeting

Courses:

8HR Fall Prevention

8HR Site Safety Manager Refresher/Chapter 33

4HR Supported Scaffold

2HR Drug and Alcohol Awareness

2HR Site Safety Plan

2HR Tool Box Talks

2HR Pre-Task Safety Meetings

1HR Electrocution Prevention

1HR Ergonomics

1HR Protection from Sun Exposure

1HR Asbestos/Lead Awareness

Location: ONLINE

 

Language: Mandarin

Students will be assessed by attendance, participation, verbal quiz, & written test. The verbal quizzes are pass/fail and the written test has a passing score of 70%. The verbal quizzes and the written test are prepared for throughout the class

NYC DOB Approved Course Provider: 4Q83

Address: 136-31 41st Ave, Suite 2A, Flushing, NY 11355 Tel: 212-226-5200 Fax: 718-799-1483 Email: info@libertyacademynyc.com

©2019 by LIBERTY ARTS ACADEMY